تلاش سیمان هرمزگان برای درمان سرطان در بتن
مدیرعامل سیمان هرمزگان با بیان اینکه لایه لایه شدن و ترک خوردگی بتن به عنوان سرطان بتن شناخته میشود، گفت: تلاش میکنیم
تا سیمانی تولید کنیم که مشکل سرطان بتن در آن وجود نداشته باشد.
به گزارش روابط عمومی شرکت سیمان هرمزگان قبل از ورود سیمان به ایران، ساروج و شفته آهک عمده مصالح مورد استفاده در کار بنایی بود.
در پی ریزی ساختمان ها، جاده ها آثار آن دیده می شود.
از سال ۱۳۱۴ با تولید سیمان، مصرف شفته آهکی بسیار کم و ساروج هم تقریبا کنار گذاشته شد.
مرحوم دکتر حامی حدود ۹۰ سال قبل مطالعاتی درباره برخی پوزولان های کشور انجام داد و به ثبت رساند.
در حدود سال ۱۳۱۸ سنگ های ولکانیکی مورد توجه قرار گرفت، معادن تراس جاجرود و بلوچستان و نیز آذربایجان مورد بررسی قرار گرفت.
در سال ۱۳۲۴ در سیمان ری، سیمان پورتلند تراس از مخلوط کلینکر سیمان پورتلند و تراس تولید شد.
در سال ۱۳۳۳ برای محوطه سازی سیمان ری از مخلوط آهک و تراس و به تدریج در مناطق دیگر از مخلوط آهک و پوزولان برای سفت و محکم کردن زمین های نرم و ریگ زارها استفاده می شد.
در همین سال ها در کارخانه اندرنش آلمان برای جاجرود با تراس رن آلمان مقایسه و نتیجه مشابهی گرفته شد.
بعد از سیمان ری، سیمان دماوند و به تدریج سایر کارخانه ها اقدام به تولید سیمان پورتلند پوزولانی نمودند.
از حدود ۳۰ سال قبل تولید سیمان های مرکب و پوزولانی به صورت امروزی آغاز و به بازار مصرف عرضه شد.
سیمان های آمیخته پوزولانی بنا به ضرورت هایی از جمله مصرف انرژی کمتر، حفظ محیط زیست و کاهش قیمت سیمان در دنیا تولید شدند.
همچنین سیمان های آمیخته سرباره ای نیز به همین دلیل سال ها است که به بازار عرضه شده اند اما به زودی مشخص شد که خواص مثبتی را می توان با مصرف این سیمان های آمیخته بدست آورد لذا هر روز بر تولید و مصرف آن ها در کشورهای مختلف افزوده شد.
*سیمان هرمزگان تولیدکنندهای خوشنام در عرصه ملی و بینالمللی با چشم انداز توسعه پایدار*
منصور نجفی مدیر عامل شرکت سیمان هرمزگان در نشست با کارگروه مصالح و تجهیزات صنعت ساخت شورای فنی سازمان مدیریت و عاملین فروش و مصرف کنندگان عمده سیمان در استان، ضمن معرفی کامل مجموعه شرکت سیمان در کنار تولیدات ساختمانی، به تولیدات با هدف توسعه پایدار اشاره نمود.
مدیر عامل شرکت سیمان هرمزگان بیان کرد: تولید سیمانهایی با چشم انداز توسعه پایدار یک هدف استراتژیک در جهان و به ویژه کشورهای توسعه یافته است.
سیمان هرمزگان به عنوان یکی از تولید کنندگان خوشنام در عرصه ملی و بینالمللی میدرخشد و در کنار تأمين سیمان استان و استانهای همجوار، صادرات نیز انجام می شود و البته الویت اصلی تأمین سیمان استان میباشد.
سیمان هرمزگان در سال جاری با مدیریت برنامه محور و تلاش کارکنان پرتلاش، شاهد رشد چشمگیر میزان صادرات و فروش داخلی نسبت به سالهای گذشته بوده است.
صنعت سیمان در ایران نسبت به دنیا در حوزه بروزآوری و نوآوری رشد چندانی نداشته است که علت آن برگفته از نوع سیمان ۸۰ سال پیش در کشور است.
*سیمان های پرتلند پوزولانی مقاومت نهایی بالاتری در برابر سیمان های تیپ ۲ دارد*
وی تصریح کرد: امروزه در دنیا از سیمان های تیپ به شکل قدیم که تحت عنوان OPC شناخته میشوند دیگر استفاده نمیشود.
مدیر عامل شرکت سیمان هرمزگان ابراز امیدواری کرد و گفت: سیمانهای پرتلند پوزولانی مقاومت نهایی بالاتری در برابر سیمان های تیپ ۲ دارد، گرما تولیدی و انبساط کمتری دارد. سرمایه های زیادی از جمله محیط زیست، برق، گاز مصرف شده است تا فونداسیون یک ساختمان اجرا شود. بنابراین با توجه به اینکه با استفاده از سیمانهای آمیخته به دلیل ویژگیهای خاص باعث افزایش دوام بتن میگردد از این طریق در حفظ سرمایه های ملی به ایفای نقش پرداخت.
*تلاش میکنیم سرطان بتن را درمان کنیم*
وی با بیان اینکه لایه لایه شدن و ترک خوردگی بتن به عنوان سرطان
بتن شناخته میشود، اظهار کرد: ما تلاش میکنیم تا سیمانی تولید کنیم که به حل مشکلی در بتن که بنام سرطان بتن شناخته میشود و باعث ترک خوردگی و لایه لایه شدن آن میشود را با بهترین کیفیت تولید و با قیمت رقابتی در بازار به دست مصرف کننده برسانیم.
وی افزود: امیدواریم بتوانیم با حمایتهای کارگروه مصالح و تجهیزات صنعت ساخت شورای فنی سازمان مدیریت و عاملین فروش در پروژه های مردمی و دولتی از سیمانهای آمیخته نظیر سیمان مرکب و سیمان پرتلندپوزولانی و سیمان سبز استفاده شود.
امیدواریم با بهبود فرهنگ مصرف و حمایت کارگروه بتوانیم سیمان های پرتلند پوزولانی و سیمان سبز را جایگزین سیمان های سنتی کنیم.
*سیمان هرمزگان موفق به اخذ واحد نمونه و استاندارد شده است*
سلیم احمدنژاد مدیر کنترل کیفیت و آزمایشگاه های سیمان هرمزگان ضمن گرامیداشت هفته سالگرد سیمان پرتلند پوزولانی گفت: در بین شرکت های تولیدی استان، سیمان هرمزگان موفق به اخذ واحد نمونه و استاندارد در زمینه تولید فرآوردههای سیمانی گردید.
مدیر کنترل کیفیت و آزمایشگاه های سیمان هرمزگان با بیان اینکه منشاء پوزولان ها انفجارات آتشفشانی است، تصریح کرد: پوزولانها حاصل خروج شدید مواد مذاب از دهانه کوه های آتشفشانی میباشند که در دامنه این کوهها و نیز مجرای بین کوهها جریان یافته و در مجاورت هوا قرار میگیرند.
وی در رابطه با سابقه تاریخی مصرف پوزولان در جهان بیان کرد: بتن ها و ملات های آهکی، پوزولانی از قدیم الایام و به ویژه در آثار باستانی مورد استفاده قرار میگرفتهاند.
آبراه pontdugard در فرانسه و معبد pantheon در روم نمونههایی از این کارهای موفقیت آمیز است که تاکنون نیز دست نخورده باقی مانده است.
مدیر کنترل و کیفیت و آزمایشگاه های سیمان هرمزگان درباره خاصیت پوزولانی ادامه داد: وقتی که ملات سیمان به تدریج سفت میگردد، فازهای موجود در سیمان به خصوص آلیت و بلیت به تدریج هیدراته شده و هیدروکسید کلسیم ( آهک آبدار ) تولید میکنند.
هیدروکسید کلسیم آزاد شده به خاطر حلالیت زیاد ممکن است شسته شده و سبب فرسودگی بتن گردد.
ذرات بسیار ریز نرم و شیشه های بی شکل ولکانیکی( نظیر پوزولانها ) در صورت اختلاط اولیه با سیمان، هنگام تشکیل ملات و در جریان هیدراتاسیون فازهای سیمان قادرند آهک آبدار آزاد شده و نیز آهک آزاد اولیه موجود در ملات را جذب کنند و تولید سیلیکات کلسیم آبدار را نمایند.
امین آشوری زاده مدیر بازاریابی و فروش شرکت سیمان هرمزگان با اشاره به میزان عرضه و تقاضای سیمان پرتلند پوزولانی در سیمان هرمزگان عنوان کرد و افزود: در پیش بینی سال آینده فروش سعی می شود علی رغم افزایش حجم فروش صادراتی، خللی در ارسال و تحویل سیمان و کلینکر به بازارهای داخلی ایجاد نگردد.
وی در زمینه سیمان پرتلند پوزولانی بیان کرد: در ابتدا تقاضا برای سیمان پرتلند پوزولانی کم بود و به تدریج در استان عرضه و فروش جا میافتد، فروش انواع سیمان در کشور ۶۲.۹۴ میلیون تن سیمان در سال ۱۴۰۲ ثبت شد و در ۷ ماه اول سال ۱۴۰۳ ، ۳۶.۲۹ میلیون تن عرضه شده است.
سپس آقایان دکتر ذاکری مدیر تکنولوژی ساخت شرکت پارسه و دکتر امیری عضو هیئت علمی دانشگاه هرمزگان مزایای استفاده از سیمان پوزولانی را به شرکت کنندگان ارائه نمودند.
اعضای کارگروه مصالح و تجهیزات صنعت ساخت شورای فنی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان به همراه عاملین فروش و مصرف کنندگان عمده سیمان از روند تولید سیمان و همچنین سیستم کنترل کیفیت و آزمایشگاه ها و اتاق کنترل فرآیند تولید کارخانه سیمان هرمزگان بازدید کردند.