به گفته حسن هراتی معاون مالی و اقتصادی شرکت سیمان هرمزگان ، سال مالی گذشته نقطه عطفی در عملکرد شرکت سیمان هرمزگان بود.
درباره عملکرد سال مالی گذشته حوزه مالی با حسن هراتی معاون مالی و اقتصادی شرکت سیمان هرمزگان مصاحبه ای انجام دادیم. در ادامه متن کامل گفتگو را مشاهده خواهید کرد.
سال مالی گذشته را برای شرکت سیمان هرمزگان چگونه ارزیابی می کنید؟
به عقیده بنده، سال مالی گذشته نقطه عطفی در عملکرد شرکت سیمان هرمزگان بود، به نحوی که توانست روند نزولی سال های گذشته را تغییر دهد و با کسب ۵۳۵ میلیارد ریال سود عملیاتی، میزان ۲۸۱ درصد بودجه اولیه خود را پوشش دهد که این درصد پوشش سود عملیاتی در صنعت سیمان نوعی رکورد محسوب می شود، علاوه بر آن در طی این سال شرکت سیمان هرمزگان با تولید۱،۹۵۵،۳۶۷تن کلینکر، توانست بیشترین میزان تولید خود طی ۵ سال گذشته را به ثبت رسانیده و با فروش بیش از ۲ میلیون تن سیمان و کلینکر موفق شد، بیشترین حجم فروش را در۳ سال اخیر گزارش نماید. در مجموع در سال مالی گذشته شرکت سیمان هرمزگان با بازده ۷۳ درصد سهام و نیز کسب ۱۲۲۷ ریال سود به ازای هر سهم، توانست عملکرد بسیار درخشانی در میان شرکت های فعال بورسی در کشور داشته باشد.
۲-در اواخر سال گذشته معاونت مالی و اقتصادی شرکت سیمان هرمزگان موفق به دریافت تندیس بلورین در نهمین دوره جایزه ملی مدیریت مالی ایران شد، لطفا در مورد این جایزه و اهمیت آن توضیح دهید؟
برگزاری جایزه ملی مدیریت مالی از سال ۱۳۸۹ بستر ساز بهبود و ارتقاء سطح مدیریت مالی و اقتصادی در شرکت ها و سازمان ها ی شرکت کننده گردیده است، سازمان های شرکت کننده در این جایزه، ضمن سنجش عملکرد مدیریت مالی خود سعی در بهبود و ارتقاء سیستم مدیریت مالی مطابق با استانداردهای جهانی و نیز استقرار سیستم های مدرن مدیریت مالی داشته اند.
این واقعیت که کسب جایزه ملی مدیریت مالی ایران به خصوص در سطوح بالاتر بعنوان سند افتخار یک سازمان و به طور خاص حوزه مالی می باشد نه تنها برای مدیران نهادینه شده، بلکه حضور در فرآیند جایزه ملی مدیریت مالی ایران و ارتقاء حوزه مالی سازمان به سطح معیارهای این جایزه، به عنوان یک آرمان برای اغلب شرکت ها و سازمان ها تبدیل گردیده است. این جایزه در سال ۱۳۹۷ در سه سطح تندیس، تقدیرنامه و گواهی نامه اعطا شدکه سطح تندیس آن (بالاترین سطح) شامل تندیس بلورین ، زرین و سیمین است که شرکت سیمان هرمزگان، در این دوره تندیس بلورین را برای دومین سال متوالی کسب کرد.
۳-مهمترین چالش ها و مسئله هایی که در حوزه معاونت مالی و اقتصادی دارید چیست؟
با توجه به اینکه حوزه مالی در حلقه آخر زنجیره چرخش عملیات شرکت قرار دارد و نتایج فعالیت تمامی واحدهای شرکت، درنهایت در این حوزه جمع بندی می شود، می بایستی این حوزه به بهترین نحو فرآیند کنترل عملیات واحدهای مختلف را به اجرا درآورد و یک موزانه دقیق میان دقت و سرعت عملیات کنترل خود برقرارنماید، یکی از چالش های اصلی واحد مالی ، برقراری این موازنه میان دقت و سرعت کنترل عملیات واحدهای مختلف سازمان می باشد.چالش اصلی دیگر در این معاونت،کنترل نقدینگی شرکت است و این معاونت باید به نحوی دراین زمینه برنامه ریزی و عمل نماید که کوچکترین وقفه ای در پرداختهای حیاتی شرکت بوجود نیاید.
۴-با توجه به اوضاع اقتصادی کشور، حوزه معاونت مالی و اقتصادی چه برنامه ای برای سال جاری دارد؟
در سال جاری با توجه به وضعیت تورمی حاکم بر جامعه و افزایش بهای تمام شده تولیدات کشور، اغلب شرکت ها برای جلوگیری ازفشارهای مالی و جلوگیری از کاهش حاشیه سود خود اقدام به افزایش نرخ محصولات خود نموده اند لیکن صنعت سیمان، تنها صنعتی در کشور می باشد که نه از یارانه دولتی استفاده می کند و نه اجازه افزایش نرخ فروش محصولات خود را داشته است، لذا در طی این سال ناچاراً شرکتهای فعال در حوزه صنعت سیمان، بیش از سایر صنایع تحت فشار شدید مالی و کمبود نقدینگی قرارخواهند گرفت.
برای کاهش این فشارها تنها راه حل صرفه جوئی در هزینه ها و کاهش بهای تمام شده تولیدات است که برای این منظور کمیته راهبردی کاهش بهای تمام شده با نظارت مستقیم مدیرعامل و دبیری معاونت مالی و اقتصادی تشکیل گردیده تا برنامه های لازم جهت کاهش بهای تمام شده محصولات را تدوین و با یاری خداوند متعال و همکاری سایر معاونت ها و بالاخص همت تک تک پرسنل شرکت عبور از فشارهای اقتصادی و تحریم های سال جاری برای شرکت سیمان هرمزگان میسر گردد.
۵-شرکت سیمان هرمزگان یکی از شرکت های پیشرو در شفافیت مالی است، در طول سال چند مرتبه و به چه صورت فرایند حسابرسی در شرکت انجام می گیرد؟
شرکت سیمان هرمزگان به لحاظ ساختار مالکیتی و به دلیل بورسی بودن، در یکی از بالاترین سطوح شفافیت اطلاعاتی قراردارد، به نحوی که این شرکت علاوه بر ممیزی های سالیانه درخصوص ارزش افزوده، مالیات عملکرد، ماده ۱۶۹ مکرر و حسابرسی بیمه،می بایستی سالیانه به فاصله هر ۶ ماهه یکبار بوسیله حسابرس مستقل رسیدگی و گزارش آن در سامانه کدال قرارداده شود، علاوه بر آن ارائه گزارش های تولید و فروش ماهیانه، صورت های مالی سه ماهه و گزارش تفسیری ۶ ماهه به سازمان بورس، از دیگر گزارش هایی می باشد که این معاونت به صورت مستمر ارائه می نماید.
علاوه برآن در طی سال، گروه های حسابرسی از سوی شرکت گروه مدیریت سرمایه گذاری امید، بانک سپه و گاهاً سازمان بازرسی کل کشور نیز به شرکت جهت حسابرسی و بازرسی اعزام می گردند.
۶-با توجه به تعداد بالای پرسنل شرکت، چه تمهیداتی برای پرداخت به موقع حقوق و دستمزد کارکنان در نظر گرفته می شود؟
همانگونه که در جریان هستید، از زمان شروع به کار آقای دکتر باشتی دراین شرکت تا به این لحظه با یاری خداوند و تلاش های مدیرعامل، معاونان و تک تک پرسنل شرکت سیمان هرمزگان، در هیچ یک از ماههای سال، حتی یک روز هم حقوق های پرسنل به تأخیر نیفتاده است، در سالجاری نیز تلاش کادر مدیریتی سیمان هرمزگان (که تأمین رفاه و رضایت پرسنل را در اولویت فعالیت های خود قرارداده است) با وجود مشکلات پیش رو، به نحوی برنامه ریزی و تأمین ذخیره نموده که انشاءاله تا پایان سال در پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان هیچگونه خللی به وجود نیاید.
۷-در پایان اگر صحبت خاصی با همکاران عزیز در شرکت سیمان هرمزگان دارید، بفرمایید؟
در پایان یکبار دیگر از تلاش های شبانه روزی مدیرعامل و هیئت مدیره و کلیه معاونین و مدیران و تک تک پرسنل پرتلاش و با محبت سیمان هرمزگان تشکر می کنم، چرا که قطعاً موفقیت های سیمان هرمزگان تاکنون، نتیجه تلاش و دلسوزی تمام این عزیزان بوده است و از این پس نیز زحمات و یکدلی این افراد نیروی پیش برنده شرکت سیمان هرمزگان در سال پیشرو خواهد بود.